Spectra Ensemble speelt 'De Grooten Oorlog' Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De Grooten Oorlog en de strijd van de kunstenaar


In de aanloop van de Grooten Oorlog broeide een wereldwijd maatschappelijk en internationaal conflict. Alle zekerheden verdwenen. Modernistische kunstenaars leverden hierin hun persoonlijke strijd en vonden heil in een extreem individualisme, onderbouwd door eigen theorieƫn, een vlucht of redding waarbij de zelfovertuigde noodzaak van originaliteit en vernieuwing het houvast vormde. Debussy, Ravel, Ives, Stravinski en Berg vormden hierbij exemplarische richtingaanwijzers naar toen ongehoorde wegen.
De jonge Belgische componisten en tevens ex-leraars aan de Kunstacademie van Torhout, Koen Quintyn en Mirek Coutigny, staan een eeuw later in een even conflictueuze wereld. Hoe kijken zij aan tegen deze innerlijke strijd? En zoeken ook zij die breuklijnen op? Hebben hun modernistische voorgangers met hun vermengingen van volkscultuur, jazz- pop en verschillende genres de weg reeds geƫffend?

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
leerlingen van de Kunstacademie - 0,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge - 2,00 euro

Waar

Kunstacademie Torhout

Organisatie

Kunstacademie Torhout

Categorie