Avondfilm - Arno, Rock'n'Roll Godverdomme!

Een portret van de Belgische belichaming van rock 'n' roll: puur en met een dosis humor, gemaakt door Kristof 'DJ 4T4' Michiels, ook wel bekend van ’t Hof Van Commerce.


Net zoals het voor Danny Willems voor zijn foto-expo een monnikenwerk was om foto’s te kiezen uit 50 jaar archief, was het voor Kristof Michiels ook een fulltime job om een leuke collage te maken over Arno aan de hand van archiefbeelden waar hij vrij kon uit kiezen. En die archieven waren niet van de minsten: VRT, RTBF, Ancienne Belgique,… Zowat iedereen gaf vrije toegang tot hun archief en Kristof kreeg steun van het management van Arno, de familie en de vrienden. Begin er maar aan…

De film is een soort van collage/montage van gi-gan-tisch veel archiefmateriaal waar Kristof zijn eigen verhaal mee schrijft. De documentaire toont Arno zoals hij echt was: zijn humor, sociaal engagement, surrealisme en puurheid. Het leven, het verleden en de vergankelijkheid, allemaal in zijn eigen woorden, dynamisch gemonteerd in een diepgaande trip met veel, heel veel muziek.


Rock’n’Roll Godverdomme!


Regisseur: Kristof Michiels

Duur: 90 min

Met: Arno Hintjens


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Vriendenpas, -26j en EDC: 5,00 euro / Kansentarief met UiTPAS Regio Brugge: 1,6 euro

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Organisatie

CC de Brouckere Torhout

Categorie